Αυτή η συνταγή είναι ένα απίστευτα πλούσιο, κρεμώδες, Vegan Eggnog που φτιάχνεται τόσο εύκολα και είναι τέλειο για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Απαιτεί έναν αποχυμωτή αργής σύνθλιψης  και ένα μπλέντερ για να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί. Ας το ονομάσουμε συνταγή Juice & Blend.

  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα (μουλιασμένα)

  • 1 φλιτζάνι κάσιους (μουλιασμένο)

  • 4 φλιτζάνια νερό

  • 1 παντζάρι, με τα φύλλα

  • 1 κουτί γάλα καρύδας

  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα

  • 1/4 κγ αλεσμένο μοσχοκάρυδο

  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο (προαιρετικά)

Προετοιμασία

Αμύγδαλα & Κάσιους (8 ώρες)

  • Σε ένα μπολ βάζετε τα καρύδια και τα σκεπάζουμε με κρύο νερό.
  • Μουλιάζετε τους ξηρούς καρπούς όλη τη νύχτα, τους στραγγίζετε και τους ξεπλένετε καλά πριν την αποχύμωση.

Tip 1: Μπορείτε να μουλιάζετε τους ξηρούς καρπούς έως και 72 ώρες.
Tip  2: Αν ξεχάσατε να μουλιάσετε τους ξηρούς καρπούς κατά τη διάρκεια της νύχτας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό και να τους μουλιάσετε για 1 ώρα.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βήμα 1 – Αποχυμωτής αργής σύνθλιψης Kuvings

  • Αποχυμώστε τους ξηρούς καρπούς με φρέσκο ​​φιλτραρισμένο νερό.
  • Τοποθετήστε 1/2 φλιτζάνι από τους ξηρούς καρπούς στον αποχυμωτή και προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό. Αφήστε το καπάκι για να βγει το γάλα. Επαναλάβετε μέχρι να χυθούν όλοι οι ξηροί καρποί και το νερό.

Βήμα 2 – Ανάμειξη

  • Σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας συνδυάστε το γάλα αμυγδάλου και κάσιους που φτιάξατε στο βήμα 1 με το γάλα καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το εκχύλισμα βανίλιας και το κάρδαμο (προαιρετικά).
  • Ανακατεύετε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά στο μπλέντερ Kuvings.
  • Για το σερβίρισμα απολαύστε το Eggnog με κανέλα. Μπορείτε να το σερβίρετε παγωμένο πάνω από πάγο ή ακόμα και να το ζεστάνετε λίγο.
  • Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε 15 ml κονιάκ ή μπέρμπον σε κάθε 250 ml του Eggnog για λίγο πιο εορταστικό κέφι.

Tip 3: Αν έχει μέινει κάτι απο το Eggnog, αυτό μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες ή να παγώσει σε παγάκι και να φυλαχθεί για 1 μήνα. Ανακινήστε καλά πριν το σερβίρετε.
Tip 4: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το Vegan Eggnog ως βάση για να φτιάξετε έναν κουρκουμά ή ένα matcha latte.