Αν αγαπάτε τα παραδοσιακά μπαχαρικά των Χριστουγέννων, τότε θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή μεMulled Apple Juice. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινα ή πράσινα μήλα ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλετε τη γεύση. 🥂

  • 10 μήλα

  • 2 ξυλάκια κανέλας

  • 1/2 κγ γαρύφαλλο

  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος

  • 1 λοβός βανίλιας

  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο

  • 1/2 κ.γ. αλεσμένη κανέλα

  • 1/4 κγ αλεσμένο μοσχοκάρυδο

  • 4 λωρίδες φλούδα πορτοκαλιού

  • 2 λωρίδες φλούδα λεμονιού

  • 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι (προαιρετικά)

Προετοιμασία

Μήλο (15 δευτερόλεπτα)

  • Αποχυμώστε τα μήλα μαζί με φλούδα και σπόρους.
  • Κόψτε στη μέση ή στα τέταρτα εάν είναι πολύ μεγάλα για να χωρέσουν στην χοάνη.

Πορτοκαλί (20 δευτερόλεπτα)

  • Αφαιρέστε τη φλούδα του πορτοκαλιού αφήνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο λευκό.
  • Αποχυμώστε ολόκληρο ή κομμένο στη μέση αν είναι πολύ μεγάλο για να χωρέσουν στην χοάνη.

Λεμόνι (10 δευτερόλεπτα)

  • Κόψτε τα λεμόνια σε στρογγυλές φέτες με τη φλούφα για να δώσετε περισσότερη γεύση και να πάρετε περισσότερο χυμό από κάθε λεμόνι.

Λοβός βανίλιας (5 δευτερόλεπτα)

  • Χωρίστε το λοβό κόβοντάς το κατά μήκος στη μέση

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πρώτα πρέπει να φτιάξετε το χυμό. Ξεκινήστε με τα μήλα. Προσθέστε τα ολόκληρα ένα-ένα.  Στη συνέχεια προσθέτουμε το πορτοκάλι. Ολοκληρώστε το μέρος του χυμού της συνταγής με το λεμόνι.
  2. Μεταφέρετε το χυμό σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε τα ξυλάκια κανέλας, το γαρύφαλλο, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τον λοβό βανίλιας και τη φλούδα πορτοκαλιού και λεμονιού. Βράζουμε το χυμό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου ή το μέλι. Αφήστε τον χυμό να κρυώσει ελαφρώς πριν τον στραγγίσετε και τον σερβίρετε ζεστό σε μια κούπα