Είναι αρωματικό, είναι ζεστό και φυσικά πολύ, πολύ γευστικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινα ή πράσινα μήλα ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλετε τη γεύση.
Υλικά
  • 10 μήλα

  • 2 ξυλάκια κανέλας

  • 1/2 κγ γαρύφαλλο

  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος

  • 1 λοβός βανίλιας

  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο

  • 1/2 κ.γ. αλεσμένη κανέλα

  • 1/4 κγ αλεσμένο μοσχοκάρυδο

  • 4 λωρίδες φλούδα πορτοκαλιού

  • 2 λωρίδες φλούδα λεμονιού

  • 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
  1. Χρησιμοποιήστε τα μήλα όπως είναι ή κόψτε τα σε κομμάτια ώστε να χωράνε στη χοάνη.
  2. Ξεφλουδίστε το πορτοκάλι.
  3. Ξεφλουδίστε το λεμόνι.
  4. Ετοιμάστε τον χυμό. Αποχυμώστε το κάθε συστατικό ξεχωριστά.
  5. Με ένα μυτερό μαχαίρι, χαράξτε κατά μήκος τον λοβό βανίλιας και αφαιρέστε τους σπόρους.
  6. Στη συνέχεια, προσθέστε σε μία κατσαρόλα τον χυμό που έχετε ετοιμάσει, τους σπόρους βανίλιας, τα ξυλάκια κανέλας, το γαρύφαλλο, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τη φλούδα πορτοκαλιού και λεμονιού και αφήστε τα να βράσουν όλα μαζί για περίπου 5 με 6 λεπτά. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το μέλι.
  7. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς σερβίρετε ζεστό και απολαύστε.